[O1] Problem z pokrętłem nawiewu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wilk76
    Classic
    • 2008
    • 2

Moi drodzy co myslicie o tym: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=15577
  • joshwhereareyou
    Classic
    • 2007
    • 4

Witam. W mojej Octavii 1, bez klimy zacina się pokrętło nawiewu, tj jak kręcę z pozycji zimnej w kierunku cieplej i na odwrót, gdzieś w połowie czuję mocny opór, potem jakby przełamuje się i jest dalej ok. Jak ustawie na zimno jest zimno, jak na ciepło to jest ciepło i pośrodku jest średnio, czyli działa ok. Martwi mnie jednak ten moment zacinania się pokrętła, boję się żeby z czasem się nie urwało, a tu zima idzie Dzięki za pomoc

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

mozliwe ze albo linka sterujaca sie zacina albo klapka moze miec uwalone mocowanie

Komentarz

• joshwhereareyou
        Classic
        • 2007
        • 4

Zamieszczone przez marekzu
        mozliwe ze albo linka sterujaca sie zacina albo klapka moze miec uwalone mocowanie
        Dzięki
        Czyli muszę rozebrać niestety

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

joshwhereareyou, radziłbym przed zimą nie rozbierać.Ustaw sobie powyżej punktu,w którym się zacina i reguluj tylko w górę.Ostatecznie idzie zima i zimny nawiew nie będzie potrzebny.Jeśli uszkodziły się mocowania klapy regulującej,wiąże się to z rozebraniem całego kokpitu,góry i dołu i rozpołowieniem całego układu nawiewu.Samochód masz uziemiony na kilka dni.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• joshwhereareyou
            Classic
            • 2007
            • 4

Zamieszczone przez JanuszSz
            joshwhereareyou, radziłbym przed zimą nie rozbierać.Ustaw sobie powyżej punktu,w którym się zacina i reguluj tylko w górę.Ostatecznie idzie zima i zimny nawiew nie będzie potrzebny.Jeśli uszkodziły się mocowania klapy regulującej,wiąże się to z rozebraniem całego kokpitu,góry i dołu i rozpołowieniem całego układu nawiewu.Samochód masz uziemiony na kilka dni.
            Faktycznie, lepiej nie ruszać do wiosny
            Dzięki za wskazówki

Komentarz

• maruss84
              Classic
              • 2008
              • 27

witmam moj probelm jest taki !
              Wsiadam godzinke temu do mojej octavi I z klima i oczywiscie odpalam nawiew i klime na przednia szybę a tu nic. Na poczatku czułem że przycisk ok klimy nie chce sie wciskac do konca i nie mogę nastawic pokrętła od nawiewu na "1" poruszyłem troche i przycisk zacza działac i pokrętło od nawiewu kreciło sie od "1" do "4" normalnie ale w tym problem ze nie uruchamialo wiatraku i nic nie wialo . zmienialem polozenie nawiewu to bylo slychac ze lopatki czy cota mjest zminiaja polozenie. i co radzicie w takiej wytuacji?? a dodam ze dizs cały dzień jeździem i wszystko działało ok. czy to cos mechanicznego czy moz ejakis bezpiecznik????

Komentarz

Pracuję...